Pressemelding -

Offisiell åpning av Elbphilharmonie Hamburg

I dag ble Elbphilharmonie Hamburg åpnet med en høytidelig seremoni og den første konserten. Den er det nye hjertet til Nord-Tysklands musikkmetropol. Med sin arkitektur og sitt program forener det spektakulære konserthuset kunstnerisk perfeksjon med maksimal åpenhet. Utformet av arkitekturbyrået Herzog & de Meuron og med en eksponert beliggenhet mellom by og havn, forbinder Elbphilharmonie et forhenværende lagerhus med et nytt glass påbygg med buet taklandskap. I tillegg til tre konsertsaler inneholder bygningen bl.a. et hotell og en offentlig tilgjengelig utsiktsplattform som understreker Hamburgs nye landemerke som «et hus for alle».

Den høytidelige åpningen ble innledet i storsalen med en offisiell seremoni. Det ble holdt taler av forbundspresident Joachim Gauck, Hamburgs første borgermester Olaf Scholz, Jacques Herzog fra arkitekturbyrået Herzog & de Meuron og generalintendant Christoph Lieben-Seutter. Blant gjestene var den tyske forbundskansleren Angela Merkel og en rekke høytstående gjester fra politikk og kultur.

Meldingen fortsetter under bildet:

The spectacular light display on the facade of the Elbphilharmonie, Hamburg’s new landmark” (Photo: Ralph Larmann)

I storsalen spilte NDR Elbphilharmonie orkesteret under sin sjefdirigent Thomas Hengelbrock med koret fra Bayerischen Rundfunk og kjente gjestesolister, som Philippe Jaroussky (kontertenor), Camilla Tilling (sopran), Wiebke Lehmkuhl (mezzosopran), Pavol Breslik (tenor) og Bryn Terfel (bassbaryton).

Et av høydepunktene var uroppførelsen av et nykomponert stykke som den tyske samtidskomponisten Wolfgang Rihm hadde skrevet spesielt for denne anledningen: «Reminisens. Triptykon og ord in memoriam Hans Henny Jahnn for tenor og stort orkester». Deretter spilte orkesteret en rikholdig variasjon av komposisjoner fra flere århundrer som gav et første overveldende inntrykk av den fenomenale akustikken i storsalen, som den japanske star-akustiker Yasuhisa Toyota er ansvarlig for. Konsertkvelden nådde sitt høydepunkt med sluttsatsen av Beethovens 9. symfoni, og stemningen i det nye konserthuset under åpningen ble gjenspeilet av sluttkoret «Freude schöner Götterfunken» på en uovertreffelig måte.

Under konserten ble fasaden til Elbphilharmonie til en projeksjonsflate for en unik lyspresentasjon. Musikken som spjavascript:;ilte i storsalen, ble umiddelbart omgjort til farger og former som ble projektert på bygningen. Beundret av tusenvis av tilskuere, strålte Elbphilharmonie frem som et nytt landemerke foran den imponerende kulissen av by og havn. Mer informasjon under www.elbphilharmonie.com.

Further information on the Elbphilharmonie Hamburg

Information and tickets:www.elbphilharmonie.de/en

Facebook: www.facebook.com/elbphilharmonie.hamburg

Twitter:www.twitter.com/elbphilharmonie

Instagram:www.instagram.com/elbphilharmonie

#elbphilharmonie

Media Service:

Photos for editorial use royality free: “The spectacular light display on the facade of the Elbphilharmonie, Hamburg’s new landmark” (Photo: Ralph Larmann)

Press section of the Elbphilharmonie Hamburg’s website including photos for media use atwww.elbphilharmonie.de/en/press.

Royality free TV-/Videomaterial in broadcast quality (editorial story, footage): https://hellosports.com/hamburg (available from 24:00 h / 00:00 am, registration necessary)

Further information, stories and tips on Hamburg by the Media Service of Hamburg Marketing GmbH at www.mediarelations.hamburg.de (including photos & Footage)

Denne pressemeldingen publiseres på veiene av Hamburg Marketing og Jung Relations.

Related links

Emner

  • Kunst, kultur, underholdning

Kategorier

  • byer
  • kultur

Om Tysklands turistkontor

Tysklands Nasjonale Turistkontor er Tysklands nasjonale hovedsentral for turisme, med hovedkontor i Frankfurt am Main. Det representerer Tyskland på vegne av det tyske nærings- og energidepartementet (Bundesministerium für Wirtschaft und Energie, BMWi) og mottar offentlig støtte etter vedtak i Bundestag. Tysklands turistkontor utvikler og kommuniserer strategier og produkter som skal ytterligere fremme tyske reisemåls positive image i utlandet og øke turismen til Tyskland. Turistkontoret er representert i 30 land over hele verden. Du finner mer informasjon i vårt online-pressesenter under www.germany.travel/presse.

Kontakter

Natalie Ruoß

Hamburg Marketing Presse T. +49 40 411110 641

Anna-Clara Zell

Jung Relations Presse Elbphilharmonie Hamburg +46 73 3995499

Relatert innhold