Gå direkt till innehåll
Örebroregionen klättrar till andra plats på nationell logistikranking!

Pressmeddelande -

Örebroregionen klättrar till andra plats på nationell logistikranking!

Varje år utvärderar och rankar tidskriften ”Intelligent Logistik” Sveriges bästa logistiklägen. I år klättrar Örebroregionen från tredje plats till en hedrande andra plats efter Göteborgsregionen.

Det är framförallt de nya etableringar som färdigställs under 2016 som gör att Örebroregionen klättrar på rankingen. Till exempel Elektroskandia, XXL Sport & Vildmark och PAC Production, totalt ca 80 000 kvm.

– Att vi klättrar på rankingen är väldigt positivt, säger Mats Helgesson, ansvarig för investering och etablering inom Business Region Örebro (där 11 av länets kommuner samarbetar på näringslivsområdet).

– Rankingen har stor betydelse i vår marknadskommunikation men är framförallt ett kvitto på att regionens arbete med att locka investeringar till regionen ger resultat, och att vårt läge i Norden är attraktivt för näringslivet, fortsätter Mats.

– Vi fortsätter nu vårt pågående arbete med att utveckla regionens erbjudande till marknaden där satsningar på utbyggd infrastruktur, hållbar logistik, attraktiva etableringslägen och effektiva etableringsprocesser ytterligare ska bidra till att skapa bra förutsättningar för både befintliga och nya företag, säger Mats.

Sveriges bästa logistiklägen 2016
1. Stor-Göteborg
2. Örebroregionen
3. Östgötaregionen
4. Stockholm Nord
5. Jönköpingsregionen
6. Helsingborgsregionen
7. Eskilstuna/Strängnäs
8. Västerås/Köping
9. Stockholm Syd
10. Malmöregionen

Kriterier för rankingen
Intelligent logistik har sammanställt listan över Sveriges bästa logistiklägen i över 10 år. Utvärderingen görs utifrån sex olika kriterier:

1. Geografiskt läge, med närhet till Sveriges demografiska tyngdpunkt.
2. Allsidighet, tillgänglighet och hållbarhet i logistisk infrastruktur. (Vägar, järnvägar, hamnar, fraktflyg och kombiterminaler).
3. Volymen av tillkommande logistikyta de senaste fem åren.
4. Samlat utbud av loigistikservice, relevant akademisk utbildning och tillgång till arbetskraft.
5. Samarbetsklimat, affärsklimat och nätverk inom regionen.
6. Pris och tillgång till färdigplanerad mark för nyetableringar.

Kontaktperson
Mats Helgesson, ansvarig för investering och etablering inom Business Region Örebro
mats.helgesson@orebro.se
019-21 26 15

Business Region Örebro

Ämnen

Kategorier

Regioner


Örebro kommun – Miljöbästa kommun 2015

Kontakter

Maria Lindstedt

Maria Lindstedt

Presskontakt Mediestrateg 019-21 17 02

Enklare vardag och service på lika villkor

Örebro kommun – vi drivs av att skapa en enklare vardag för dem vi finns till för och vi jobbar långsiktigt och hållbart för att vara en attraktiv region för människor och företag. Som Sveriges sjunde största kommun har vi över 150.000 invånare och 165 olika nationaliteter. Örebro har länge satsat på tillväxt, med hög inflyttning och hög byggtakt i kombination med en bra arbetsmarknad. Här finns bland mycket annat bra kommunikationer, nära till naturen, ett slott, ett universitet och ett universitetssjukhus.