Gå direkt till innehåll
C6015 från Beckhoff, en industridator för små utrymmen
C6015 från Beckhoff, en industridator för små utrymmen

Pressmeddelande -

En ny ultrakompakt industridator C6015 för små utrymmen

Den nya ultrakompakta industridatorn C6015 är avsedd för universella automations-, visualiserings- och kommunikationsuppgifter, exempelvis EtherCAT-baserade applikationer.

Storleken är endast en tredjedel i jämförelse med IPC C6905, den hittills minsta industri-PCn för apparatskåp. Med ca 25 % lägre pris ingår den i den prisvärda serien med x86-PC:s från Beckhoff.Automation. Visualisering och kommunikation för mindre och mellanstora applikationer kan därmed förverkligas med bästa kostnadseffektivitet och krav på mycket små lagringsutrymmen.Detta öppnar nya möjligheter för användningsområden där PC-baserad styrteknik hittills ännu inte har kunnat användas eller då moderkort har byggts in som kostnadskrävande, kundanpassade speciallösningar.

C6015 gör inga kompromisser med anpassning för avancerade industriapplikationer trots det ytterst kompakta och kostnadseffektiva utförandet.Detta blir tydligt i enhetens höga prestanda genom Intel®-Atom™ processorn med upp till fyra kärnor och som är utformad som en passivt kyld enhet för långtidsanvändning i ett robust aluminium/pressgjuten-zink kapsling.Enheten kännetecknas även av de karakteristiska egenskaperna för användning i hård industrimiljö som t ex utökat temperaturområde på upp till +55 °C samt hög stöt- och vibrationstålighet.

Dessutom är C6015 ytterst flexibel med avseende på dess montering.På så sätt lämpar den sig för både väggmontering i apparatskåp och montering genom snäppfäste på DIN-skena.Detta ger möjlighet för många olika monteringsalternativ med fritt valbara anslutningsmöjligheter även när monteringsutrymmet är begränsat, vilket är en viktig aspekt framför allt på grund av dess minimala dimensioner.Vid anslutning av upp till sex kablar är det för detta kompakta format avgörande att montaget kan anpassas optimalt till kablagets infrastruktur som styrs av maskinens layout.

Även dess kompletta utrustning och konfiguration av gränssnitt uppfyller kraven på en universell användbar industridator:Försedd med 30 GB SSD-minne och operativsystemet Windows Embedded Compact 7 är C6015 redan som basutförande en högpresterande industri-PC.Som tillval kan man även välja Windows 7 och Windows 10.I utrustningen ingår även 2 GB DDR3L-RAM-minne (kan utökas till 4 GB från fabrik), en Displayport, en On-Board-Dual-Ethernet adapter med anslutning för 2 x 100/1000Base-T samt en USB-3.0- och en USB-2.0 port.

https://www.youtube.com/watch?v=BjPmYdbtL7Y

Ämnen


Läsarfrågor? Vänd Er vänligen till:

Beckhoff Automation AB, Stenåldersgatan 2A, 21376 Malmö, Sverige

Telefon: + 46 (0) 40-680 81 60, Fax: + 46 (0) 40-680 81 61

e-mail: info@beckhoff.se, www.beckhoff.se

Kontakter

Jessica Johansson

Jessica Johansson

Presskontakt Marknadskoordinator Sverige

PC baserade automationslösningar för industri och fastighet

Beckhoff Automation levererar öppna automationsprodukter baserade på beprövad teknik som gör att kunder kan implementera dem i avancerade system snabbare och till en lägre totalkostnad än traditionella PLC och MotionControl-system. Beckhoffs ”New Automation Technology” produktportölj består av:
- Industri PCs, EmbeddedPC och Embedded Controller(PLC)
- PC-Skärmar
- I/O (IP20 och IP67)
- Servoförstärkare & motorer
- TwinCAT, mjukvaruplattform med standarden IEC61131-3
Produkterna kan användas separat eller tillsammans i ”sömlösa” system för alla typer av applikationer. Beckhoffs ”New Automation Technology”-filosofin står för universella och öppna styr- och automationslösningar. De används i hela världen, i en rad olika applikation från CNC-maskiner till intelligent fastighetsautomation. Beckhoff kan idag ge sina kunder ett fullt utbud av produkter inom både hårdvaru- eller mjukvarubaserade styrsystem.
Beckhoff Sverige:
Beckhoff har ett tätt försäljningsnätverk av dotterbolag och distributörer över hela världen. Det svenska dotterbolaget, Beckhoff Automation AB, grundades 2002 och har sitt huvudkontor i Malmö. Verkställande direktör är Håkan Brandt. Förutom försäljning och teknisk support finns även lokalt utbildningscentra i Malmö. Lokala försäljningskontor finns i Göteborg och Stockholm.

Beckhoff Automation AB
Östra Hindbyvägen 70
213 74 Malmö
Sverige