Pressmeddelande -

Topprekryteringar klara till Medibas

Medibas fortsätter satsa stort på den Svenska marknaden med två nya topprekryteringar och kommer dessutom till hösten lansera sin helt nya sajt.

”Patientsäkerhet är jätteviktigt för mig och Medibas handlar om att ge vårdgivare rätt förutsättningar att erbjuda uppdaterad och säker vård till sina patienter”, säger Isabelle Cehlin, nytillträdd vd för Medibas.

Ett sätt att utveckla vården - och göra den mer jämlik - är att ge alla samma möjlighet att snabbt uppdatera sin kunskap oavsett var man bor i landet. Detta är också ett syfte med Medibas som är skapat för att underlätta vårdens ofta pressade vardag. På några få sekunder får man tillgång till överskådlig och kliniskt relevant information. Här finns över 5 000 översikter över symtom, diagnoser och behandlingar med bilder och animationer. Till varje diagnos finns även en patientinformation som enkelt går att mejla eller skriva ut.

“Det ska bli roligt att vara med och utveckla svensk sjukvård genom ett nyskapande verktyg där fokus ligger på att utveckla och förmedla kunskap tillsammans med användarna”, säger Isabelle Cehlin, som var överläkare i geriatrik vid Sabbatsbergs sjukhus i Stockholm när hon nyligen tackade ja till vd-jobbet på Medibas. Hon har tidigare även arbetat bland annat som affärsutvecklare inom mobila journallösningar samt som medicinsk redaktör.

Isabelle Cehlin får medhåll av Anna Nager som i juni tillträdde som Medibas nya chefredaktör.

”Det är en fantastisk möjlighet att få vara med och skapa ett omfattande och evidensbaserat kunskapsstöd som är lätt att använda i den kliniska vardagen”, säger Anna Nager, specialist i allmänmedicin, medicine doktor och tidigare lektor i allmänmedicin vid Karolinska Institutet.

Anna Nager har varit verksam som allmänläkare i många år och efterträder medicinjournalisten Åsa Uhlin som, efter att ha varit med från starten av Medibas 2009, nu har tagit över som chefredaktör för Veckans Affärer.  

För ytterligare information kontakta gärna:

Isabelle Cehlin, vd Medibas, isabelle.cehlin@medibas.se, mobil 070-455 72 67

Anna Nager, chefredaktör Medibas, anna.nager@medibas.se, mobil 073- 558 75 52

Relaterade länkar

Ämnen

  • Utbildning

Medibas är Sveriges mest omfattande kunskapsstöd för sjukvården, anpassat till en klinisk vardag och kontinuerligt uppdaterat med nationella riktlinjer och rekommendationer. Verktyget bygger ursprungligen på det norska NEL, som används av 95 procent av allmänläkarna i Norge. Medibas har inga kopplingar till läkemedelsindustrin. Bakom Medibas står - sedan 2011 – Bonnier Business Media, BBM.