Gå direkt till innehåll
Frövifors Pappersbruksmuseum
Frövifors Pappersbruksmuseum

Nyhet -

​Frövifors pappersbruksmuseum får stöd från Sparbanksstiftelsen Bergslagen

Bergslagens Sparbanks ägare Sparbanksstiftelsen Bergslagen delar ut 50.000 kronor till Frövifors pappersbruksmuseum för att de ska kunna förbättra sina lokaler.

”Papper är ett mångsidigt material som kan vara starkt och leva länge”, säger Mikael Tiderman, museichef, ”men för att inte skadas måste det vistas i rätt av miljö. Luftfuktigheten får inte vara för hög och det får inte vara för mycket ljus”.

Pengarna från Sparbanksstiftelsen går i en första etapp till att bygga nya montrar som skyddar utställningsföremålen och till att mörklägga en utställningshall där en del arkiverade dokument och föremål ska visas för allmänheten i sommar, tillsammans med papperskonst och en utställning om bokbinderi. Museets arkiv rymmer föremål från så långt tillbaka som 1600-talet.

Nya armaturer med LED-ljus kommer också att köpas in. LED är det mest skonsamma ljuset för utställningsobjekten.

”Vi vill ha hög kvalitet på våra utställningar och fortsätta vara ett attraktivt besöksmål för både lokala och långväga besökare”, säger Mikael Tiderman: ”Pengarna från Sparbanksstiftelsen Bergslagen är en otrolig viktig del i denna strävan”.

Ämnen

Regioner

Kontakter

Relaterat innehåll

Vi följer kulturlivet i Lindesberg. Följ oss på lindekultur.se.

​LindeKultur är en fristående nyhets- och informationskanal för kulturlivet i Lindesberg. ● Vi följer kulturlivet i Lindesberg. Följ oss på lindekultur.se (c/o mynewsdesk.com). ● E-postadress till redaktionen: info@lindekultur.se

LindeKultur
info@lindekultur.se