Pressmeddelande -

Inför Singapores Grand Prix 2018

I helgen är det dags för Singapores Grand Prix på stadsbanan Marina Bay Street Circuit. Pirelli har valt ut sitt nya däck hypersoft (som tidigare bara använts i Monaco och Kanada), tillsammans med ultrasoft och soft. Den unika kombinationen innebär att däcket supersoft, som befinner sig mellan ultrasoft och soft i hårdhet, “hoppats över”.

Singapores GP är Formel 1-säsongens enda nattlopp. För förarna innebär det en extra utmaning, medan publiken kan se fram emot en alldeles speciell F1-atmosfär.

BANAN UR ETT DÄCKPERSPEKTIV

  • Eftersom loppet i Singapore körs på natten är stigande däcktemperaturer, som är vanliga vid lopp på eftermiddagen, ett mindre problem.
  • Singapore bjuder på flest kurvor i hela Formel 1 – 23 stycken – vilket innebär att däcken sätts på prov genom hela loppet. Vänster bakhjul påverkas mest. Banan är säsongens näst långsammaste (efter Monaco).
  • I fjol var banan i Singapore för första gången någonsin blöt. Lewis Hamilton vann loppet med en enstoppsstrategi efter att ha bytt från intermediate till ultrasoft på varv 29.
  • Säkerhetsbilar har hittills alltid använts i Singapore, vilket i stor utsträckning påverkar förarnas strategier. Loppet avslutas ofta först i samband med den uppnådda maxtiden, som är två timmar.

VAD ÄR NYTT?

  • Singapores Grand Prix firar i år sitt tioårsjubileum.
  • I fjol slog Sebastian Vettel varvrekord under kvalificeringen. Med nya hypersoft är chansen stor att ett nytt rekord kommer att sättas i år.
  • Pirellis utvecklingsprogram inför 2019 fortsätter i nästa vecka. Ferrari och Mercedes kommer att testa slicks under torsdag och fredag på banan Paul Ricard i Frankrike. På samma bana körde McLarens Lando Norris förra veckan hela 254 varv, för att testa nya våtdäck.

Ämnen

  • Plast-, gummiindustri

Pirelli grundades 1872 och finns i dag i över 160 länder, har 22 produktionsanläggningar i fyra världsdelar och sysselsätter omkring 37 000 personer. Företaget är en ledande tillverkare av premiumdäck och har ett starkt fokus på forskning och utveckling. Pirellis vinterdäck testas på företagets testanläggning i Älvsbyn i norra Sverige. Mellan 2011 och 2019 är Pirelli ensam leverantör av däck till Formel 1.

Kontakter

Anna Quist

Presskontakt Trade Marketing Manager +46702575155