Pressmeddelande -

Inför Singapores Grand Prix, 15-17 september 2017

I helgen har det blivit dags för Singapores Grand Prix och den 14:e av totalt 20 omgångar denna säsong. Medan förarna för två veckor sedan körde på den taktiskt förhållandevis okomplicerade banan Autodromo Nazionale Monza i soliga Italien väntar nu ett stads- och nattlopp som räknas till ett av de taktiskt mest komplexa loppen denna säsong. På Marina Bay Street Circuit har säkerhetsbilar varit ett inslag vid varje lopp sedan den första tävlingen 2008. Pirelli har valt ut sina tre mjukaste däck i P Zero-serien – soft, supersoft, och ultrasoft.

Fakta inför loppet på Marina Bay Street Circuit:

  • Trots att loppet sker under kvälls- och nattetid kan temperaturen i Singapore ligga på över 25 grader.
  • Banan är årets näst långsammaste (efter Monaco), med hela 23 kurvor.
  • Det bakre vänsterdäcket utsätts för störst påfrestningar och hur bra däcket hanterar dessa har en överhängande betydelse för antalet depåstopp.
  • Förra året genomförde vinnaren Nico Rosberg två depåstopp, men det var även vanligt med tre depåstopp.

Läs mer om Pirelli och Formel 1 här.

Ämnen

  • Plast-, gummiindustri

Pirelli grundades 1872 och finns i dag i över 160 länder, har 22 produktionsanläggningar i fyra världsdelar och sysselsätter omkring 37 000 personer. Företaget är en ledande tillverkare av premiumdäck och har ett starkt fokus på forskning och utveckling. Pirellis vinterdäck testas på företagets testanläggning i Älvsbyn i norra Sverige. Mellan 2011 och 2019 är Pirelli ensam leverantör av däck till Formel 1.

Kontakter

Anna Quist

Presskontakt Trade Marketing Manager +46702575155