Gå til indhold
Bjørn Kjos i USA: Vi gør, som Obama ønsker – skaber amerikanske arbejdspladser og giver amerikanerne billige flybilletter

Pressemeddelelse -

Bjørn Kjos i USA: Vi gør, som Obama ønsker – skaber amerikanske arbejdspladser og giver amerikanerne billige flybilletter

Norwegians administrerende direktør Bjørn Kjos beder det amerikanske transportministerium (DOT) om at godkende ansøgningen om permanent flyvetilladelse fra det irske datterselskab Norwegian Air International (NAI) i en tale i Washington DC i dag.

”Vi gør præcis, som Obama-administrationen ønsker det: skaber amerikanske arbejdspladser, bringer turister til USA og giver amerikanerne billige flybilletter. Det transatlantiske marked har alt for længe været domineret af alliancer, som har fået lov til at styre markedet med høje priser og begrænset valgfrihed,” siger Norwegians administrerende direktør Bjørn Kjos.

Bjørn Kjos taler i dag om, hvorfor det er på høje tid, at amerikanske myndigheder godkender ansøgningen fra Norwegians EU-baserede langdistanceselskab, NAI, som fik din irske driftstilladelse i februar. Ansøgningen om amerikansk flyvetilladelse har været til behandling siden og er blevet kraftigt modarbejdet af konkurrenter og deres fagforeninger.

NAI opfylder alle lovbestemte og regulerende krav for at flyve til og fra USA. Moderselskabet Norwegian Air Shuttle flyver i dag ruterne mellem Europa og USA. Den vigtigste årsag til, at Norwegian har etableret langdistanceselskab i Irland, er adgangen til trafikrettigheder i EU, som EØS-landet Norge ikke har i dag. Ved at have fodfæste i EU kan Norwegian i fremtiden tilbyde en række internationale ruter.

”Det har taget alt for lang tid for DOT at opfylde sit juridiske ansvar og godkende NAI’s ansøgning. Vores vision er, at ”alle skal have råd til at flyve”, et princip vi har til hensigt at videreføre, også med Norwegian Air International og flyvningerne mellem USA og Europa,” siger Kjos.

Norwegian har i dag to baser i USA med 300 kabinepersonale i Fort Lauderdale og New York og er i gang med at rekruttere amerikanske piloter til basen i New York. Norwegian modtog mere end 7000 ansøgninger til 300 kabinepersonalestillinger i USA. Mange af Norwegians amerikanske medarbejdere har tidligere arbejdet for selskaber som Delta, American og United og har valgt Norwegian på grund af løn, vilkår, arbejdsmilø samt muligheden for at flyve splinternye Dreamlinere.

Kontaktpersoner:
Kommunikationsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. + 47 97 55 43 44
Informationschef Lasse Sandaker-Nielsen, tlf. + 47 45 45 60 12
 

Emner

Kategorier


Norwegian
Norwegian er Skandinaviens næststørste flyselskab og det tredjestørste lavprisselskab i Europa. I dag opererer Norwegian 417 ruter til 126 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand og USA. Norwegian fløj over 20 millioner passagerer i 2013. Selskabet er børsnoteret (2003) og har omkring 4500 ansatte. Norwegian har 100 fly i flåden md en gennemsnitsalder på 4,8 år (per marts 2013). Norwegian indfaser løbende nye, mere miljøvenlige fly og har en af de mest moderne flyflåder i Europa. Både i 2013 og 2014 blev Norwegian kåret til Europas bedste lavprisselskab af anerkendte SkyTrax Airline Awards. Det er flypassagererne selv, der bedømmer over 200 flyselskaber over hele verden i det, der er betegnet som den mest prestigefyldte prisuddeling i flybranchen. For mere information besøg www.norwegian.com  

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.

Kontakt

Sara Westphal Emborg Neergaard

Sara Westphal Emborg Neergaard

Pressekontakt Director of Communications and Public Affairs Denmark +4522228577
Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.