Pressmeddelande -

Håll koll på din digitala brevlåda och undvik påminnelseavgifter

Transportstyrelsen uppmanar alla fordonsägare som har skaffat en digital brevlåda att vara extra uppmärksamma och ta del av den post de får från myndigheten digitalt. Många fordonsägare riskerar annars extra avgifter för missade betalningar.

Sedan januari månad får de fordonsägare, som har en digital brevlåda, avier för trängselskatt och infrastrukturavgift till sin digitala brevlåda. 

Myndigheten vill uppmärksamma frågan eftersom det finns fordonsägare som fått sina avier för trängselskatt och infrastrukturavgift digitalt och har missat sina betalningar. De berörda har därmed fått påminnelseavgifter.

- Det är såklart tråkigt att många fordonsägare har fått påminnelseavgifter. Har du som fordonsägare valt att ta emot post till din digitala brevlåda är det jätteviktigt att du även vittjar den. Vi som avsändare ansvarar för att meddelandet når din brevlåda, därefter är det fordonsägarens ansvar att ta del innehållet, säger Jonas Maran, verksamhetsutvecklare på Transportstyrelsen.

Transportstyrelsen ser flera fördelar med att skicka meddelanden till de digitala brevlådorna.

- Ett mål med att skicka digital post är att få en säkrare postgång och på sikt minska antalet påminnelseavgifter till fordonsägarna. Tyvärr har vi nu under övergången till digital post fått en ökning av de olika påminnelseavgifterna. Men på sikt hoppas vi att de minskar, säger Jonas Maran.

Fler betalningar i samma pdf-fil

Ett flertal av de som mottagit avgifterna har också missat att det kan finnas flera betalningar i samma pdf-fil.

- Därför är det viktigt att de som tar emot avierna digitalt försäkrar sig om att scrolla igenom hela filen,  säger Jonas Maran.

För de fordonsägare som fick en avi för trängselskatt eller infrastrukturavgift från Transportstyrelsen i februari, ska betalningen vara Transportstyrelsen tillhanda senast den 3 april.

Notera att med påminnelseavgifter menas tilläggsavgift för trängselskatt och förseningsavgift alternativt tilläggsavgift för infrastrukturavgift.

Kontaktperson för media

Jonas Maran, verksamhetsutvecklare
Tel 010-495 62 53

Mikael Andersson, presschef
Tel 070-609 76 69

Ämnen

  • Politik

Om Transportstyrelsen

Transportstyrelsen arbetar för att uppnå god tillgänglighet, hög kvalitet, säkra och miljöanpassade transporter inom järnväg, luftfart, sjöfart och väg. Vi tar fram regler, ger tillstånd och följer upp hur de efterlevs. Med hjälp av våra register arbetar vi bland annat med avgifter, tillstånd och ägarbyten.

Vi finns på 14 orter i landet och vi har idag cirka 1 870 medarbetare. Den största delen av verksamheten finns i Borlänge, Norrköping och Örebro.

Kontakter

Presstjänst

Presskontakt Presstjänst Alla områden +46(0)10- 495 43 00

Monica Näslund

Presskontakt Pressansvarig

Mikael Andersson

Presskontakt Presschef

Relaterat innehåll