Nyhet -

Nu lanserar Apoteket fullmakter i appen Mina recept!

Nu förbättrar Apoteket tillgängligheten till läkemedel ytterligare genom att erbjuda fullmakter i appen Mina recept. Fullmakt behövs för att handla läkemedel åt någon annan.

I december lanserade Apoteket appen Mina recept för enklare och snabbare receptutlämning. Nu finns även fullmakter direkt i appen, för de kunder som handlar läkemedel åt andra. För att logga in i appen behövs endast mobilt Bank-ID.

– Vi gör det ännu enklare att beställa läkemedel i din telefon. För föräldrar och de som hanterar läkemedel åt andra är det smidigt att se recepten i appen och direkt kunna lägga sin beställning, säger Henrik Tingwall, chef digitalt och kundlojalitet på Apoteket.

Leveranser

Medicinen kan skickas hem till brevlådan, oftast dagen därpå. Vill man istället hämta den på ett av våra apotek går det förstås bra. På många apotek kan man till och med hämta läkemedlen samma dag. Om kunden väljer det alternativet – expressutlämning – kommer ett sms högst två timmar efter beställning och sedan hämtar kunden sin medicin under apotekets öppettider, inom 48 timmar.

Om fullmakter

Om du ska sköta apoteksärenden och hämta ut receptbelagd medicin åt någon annan behöver du den personens tillåtelse genom en fullmakt. Som vårdnadshavare har du tillgång till dina barns e-recept upp till att de fyller 18 år utan fullmakt.

En fullmakt behöver du som ska:

  • Beställa eller hämta ut förskriven medicin till någon annan
  • Belasta någon annans kredit med delbetalning (om han eller hon redan har en sådan hos Apoteket AB)
  • Få en utskrift som visar alla sparade recept som personen du gör apoteksärenden åt har.

Personen som du ska hämta ut medicin åt skapar en fullmakt åt dig. Det kan hen göra elektroniskt på apoteket.se under Mina recept. Observera att e-legitimation krävs för att logga in. Fullmakten sparas automatiskt i Apotekets elektroniska register. Du kan också skapa en fullmakt genom att lämna in en blankett på ett apotek.

Länkar till blanketter och för att läsa mer om appen och fullmakter, se Resurslänkar nedan.

Mer information, kontakta: Henrik Tingwall, chef digitalt och kundlojalitet 010-447 5117

Relaterade länkar

Ämnen

  • Hälsa, sjukvård, läkemedel

Kontakter

Magnus Frisk

Presskontakt Pressfrågor Ansvarig extern kommunikation 010-447 52 00