Pressmeddelande -

​Över 1 700 nya produkter i Apotekets sortiment

Apoteket fortsätter att bredda sortimentet av egenvårdsprodukter både i butik och på nätet. Bland nyheterna som kunderna nu kan ta del av finns kontaktlinser, skonsamma rengöringsprodukter för hemmet och milda doftstift. Totalt har över 1 700 nyheter lanserats under 2017.

– Vi har lyssnat på våra kunders önskemål och tagit in nyheter i sortiment som kompletterar det övriga sortimentet inom egenvård. Vi vill göra det enkelt för kunden att vårda sig själv och handla apoteksprodukter både i våra butiker och i vår e-handel, säger Caroline Pettersson, ansvarig för Apotekets sortiment.

Bland de 1700 nyheterna finns produkter både mot förkylning och andra åkommor där kunden kan vårda sig själv och produkter inom helt nya kategorier. En av satsningarna Apoteket gjort under året är att börja sälja kontaktlinser.

– Sedan tidigare har vi haft ett brett sortiment inom ögonhälsa. Nu har vi kompletterat med kontaktlinser och solglasögon. Kunderna uppskattar den ökade tillgängligheten det innebär att kunna köpa linser även hos oss på Apoteket, säger Caroline Pettersson.

Kunder i Apotekets kundklubb har också efterlyst andra produkter, bland annat rengöringsprodukter för hemmet som är effektiva och samtidigt skonsamma för människor och miljö. Apoteket har som svar på det önskemålet lanserat två nya produktserier för disk, tvätt och städ. En annan stor nyhet som lanserats under 2017 är en ny serie med skonsamma och milda doftprodukter.

Många nyheter har nu plats på hyllorna på apotek i hela landet. Andra nyheter finns i det webbunika sortimentet som kunderna enkelt kan handla på apoteket.se via dator eller appen Mitt Apotek.

Samtliga nya produkter har självklart gått igenom Apotekets noggranna kvalitetskontroll.

– Många av årets nyheter finns med i de kampanjer vi har inför jul, bland annat för medlemmarna i vår kundklubb. Vi kommer att fortsätta lyssna på kundernas behov och utveckla vårt sortiment med fler nyheter under 2018, säger Caroline Pettersson.

Ämnen

  • Hälsa, sjukvård, läkemedel

Apoteket är Sveriges ledande apoteksaktör och ett av landets mest omtyckta varumärken. Kombinationen av innovation, lång historia och hållbart företagande gör oss till ett dynamiskt företag som tror på ett liv i hälsa. Vi erbjuder ett brett utbud av läkemedel, noga utvalda hälsoprodukter och farmaceutiska tjänster till konsumenter och vården.

Kontakter

Magnus Frisk

Presskontakt Pressfrågor Ansvarig extern kommunikation 010-447 52 00