Pressmeddelande -

SISTA CHANSEN: Ackreditera dig till SM-veckan i Söderhamn

Välkommen att bevaka SM-veckan i Söderhamn.

Den 30 januari – 5 februari samlar vi mästarna i Söderhamn då det är återigen dags för SM-veckan vinter. Det är 20 idrotter ska göra upp om sina respektive SM-titlar under en intensiv vecka. Centrum för tävlingarna kommer vara i Söderhamn men även i Bollnäs och Hassela kommer det bli SM-tävlingar.

Plats och tid
SM-veckan äger rum den 30 januari – 5 februari i Söderhamn. Hällåsen, Söderhamns teater och Helsinge Motorstadion är några av arenorna under SM-veckan då bland annat SM i längdsskidor, styrkelyft, issegling, rally och X-trial ska avgöras. Centrum för SM-veckan kommer att vara i Söderhamn, enstaka tävlingar kommer att arrangeras i Bollnäs och Hassela.

Ackreditering
Vill du bevaka SM-veckan i Söderhamn? Fyll i ackrediteringsformuläret senast 23 januari. Under vecka 4 återkommer vi med närmare information till de som beviljats ackreditering.

Ackreditera dig här

Mediecenter
Under tävlingsdagarna kommer det att vara öppet i vårt mediecenter. Mer information om mediecentret kommer längre fram. Vid frågor eller önskemål, kontakta Torbjörn Nordvall.

Bo och resa
Här kan du se och boka boende i och kring Söderhamn under SM-veckan

Mer information om Söderhamn finns på:
www.soderhamn.se samt www.visitsoderhamn.se.

Har du frågor om Söderhamn, boende eller andra upplevelser under din vistelse kan du kontakta Visit Söderhamn på 0270-753 53 eller info@visitsoderhamn.se

Transport
Det kommer gå gratis bussar mellan centrala Söderhamn, anvisade parkeringar, Resecentrum, Hällåsen och Helsinge Motorstadion.

Deltagande idrotter och program
Läs mer om de tävlande idrotterna, programmet och håll koll på det senaste på SM-veckans officiella sajt.

Sociala medier:
facebook.com/smveckan 
#smveckan
@smveckan

Söderhamns sajt om SM-veckan:
www.visitsoderhamn.se/smveckan

SM-veckans app
SM-veckan har en egen app till Android och iOS. I appen finns information, dagsprogram och kartor. Du hittar appen via Playbutiken eller App Store.

Vinterkalaset
Utöver idrottstävlingar bjuder vi in till ett stort Vinterkalas med artister och kringevenemang. Häng med - tillsammans skapar vi folkfesten! Här hittar du mer information om Vinterkalaset

För mer information:
Vill du göra reportage om SM-veckan på förhand? Vi hjälper dig gärna med kontaktuppgifter.

Åsa Bergström
Medie- och kommunikationsansvarig SM-veckan
Riksidrottsförbundet
072-226 95 00
asa.bergstrom@rf.se

Torbjörn Nordvall
Pressansvarig SM-veckan Söderhamn
Söderhamns kommun
070-303 44 19
torbjorn.nordvall@soderhamn.se

Ämnen

  • Sport

Kategorier

  • riksidrottsförbundet
  • sm-veckan
  • söderhamn
  • SVT sport

SM-veckan arrangeras av Riksidrottsförbundet och värdstaden som genomförs i samarbete med berörda specialidrottsförbund. Sveriges Television är sändande bolag. Syftet med SM-veckan är att under en veckas tid, i en och samma stad, genomföra svenska mästerskap i olika idrotter. SM-veckan ska återkomma varje år, vinter och sommar, och ska genomföras på olika orter i Sverige. SM-veckan är öppen för de 71 specialidrottsförbund (SF) som är medlemmar i RF.

Kontakter

Åsa Bergström

Presskontakt Kommunikationsansvarig SM-veckan SM-veckan 08-699 61 13

Relaterat innehåll