Pressmeddelande -

Stora Styrelsedagen i Umeå 2017 flyttar till Nolia

Stora Styrelsedagen i Umeå 2017 flyttar till Nolia och ger därmed ännu fler intresserade av att utveckla sitt företagande chansen att delta. I år lockar styrelsedagen med flera tunga namn.

– Nolia ger oss möjlighet att utveckla arrangemanget ytterligare med kvalificerad teknik, plats för fler och sittningar som ger ökad kommunikation. Dessutom finns en vana att hantera stora arrangemang, säger Olof Degerfeldt, ordförande för StyrelseAkademien Norr.

StyrelseAkademien arbetar sedan 1991 med missionen att öka kunskapen om styrelsearbetets betydelse för företagens lönsamhet och utvecklingskraft. Verksamheten bedrivs i form av ett antal ideella föreningar i olika delar av landet där StyrelseAkademien Norr är en av de mest framgångsrika.

Ordförande i StyrelseAkademien Norr är företagaren och styrelseproffset Olof Degerfeldt.

– Det är en trend i hela samhället att man behöver mångfald för att nå framgång, både i företagsledningen och i styrelserummen. Genom det omfattande opinionsarbete vi bedrivet kring aktivt styrelsearbete och hur det påverkar företagens resultatförmåga inom StyrelseAkademiens 18 lokalföreningar, med aktiviteter på ett 25-tal platser i landet, finns också ett uppvaknande dessa frågor, säger Olof Degerfeldt.

Han berättar att StyrelseAkademien Norr på fyra år gått från 127 till 550 medlemmar och att de varje månad levererar medlemsnytta i form av strategisk kunskap genom fullsatta frukostmöten.

Strategisk kunskap sprids också via Stora Styrelsedagen i Umeå som i år flyttar till Nolia.

– Vi har haft proppfullt på Rådhuset i fyra år med intresserade som fått stå på väntelista. Det har gjort att vi tagit steget att flytta till Nolia. Det ger oss bättre förutsättningar både för alla de som vill delta, men också för föreläsarna, säger Olof Degerfeldt.

Han berättar att det på Nolia finns flera delar som ger förutsättningar för att höja upplevelse ytterligare.

– På Nolia finns en kvalificerad teknik men de är också vana att hantera stora arrangemang. Dessutom går det att ha annat än biosittning, till exempel små runda bord, något som uppmanar till kommunikation på ett annat sätt. Det finns även tillgång till en bra restaurang berättar Olof Degerfeldt.

Nolia AB:s vd, Tommy Abrahamsson gläds åt att StyrelseAkademien nu valt att hålla dagen på Nolia.

– Det visar än en gång att vi på Nolia kan bidra till att ge flera olika typer av mötesplatser möjligheter att utvecklas och växa, men är också ett tecken på att vi i allt större utsträckning ses som samarbetspartner som är med och utvecklar Norrland, säger Tommy Abrahamsson.

Olof Degerfeldt berättar att programmet för Stora Styrelsedagen också utvecklats till i år.

– Vi försöker hitta föreläsare och ämnen som kan lämna ifrån sig någon form av strategisk kunskap som de som besöker oss har nytta av i sitt företagande. Det gör vi med lokala, nationella och internationella förebilder.

Han lyfter fram namn som Magnus Brännström, född i Umeå men nu boende i Schweiz och Oriflames koncernchef sedan 2005. Han är också ordförande i Europeiska Direct Selling Association samt vice ordförande i World Federation of Direct Selling Associations.

En annan är Alf Rehn, professor i innovation och entreprenörskap vid Åbo Akademi. Olof Degerfeldt beskriver honom som en provocerande tänkare och skicklig talare där The Times kallat honom ”star of the future” och där The Thinkers50 rankat honom som nummer 13 på listan över “Up and Coming Business Thinkers”.

– Vi har de bästa föreläsarna. Flera anser att vi har till och med har bättre föreläsare än Umeågalan, säger Olof Degerfeldt.

Han förklarar att StyrelseAkademien i dag är Sveriges största nätverk av ägare, styrelseledamöter och företagsledare med över 7 000 aktiva och växer hela tiden.

– Under 2016 har vi även kunnat hjälpa 24 bolag som vänt sig till oss, med behov av hjälp att rekrytera styrelseordförande och ledamöter. Till dessa 24 bolag fick vi fram total 300 kompetenta styrelsekandidater från hela Sverige. Det är en formlig renässans för styrelsearbetet som skett sedan 2010 då jag kom in i det här, förklarar Olof Degerfeldt.

Mer om arrangemanget går att ta del av här:

http://www.styrelseakademien.se/sanorr/För mer information, kontakta

Tommy Abrahamsson, vd Nolia AB

+46 90 16 42 56, +46 70 588 27 77

tommy.abrahamsson@nolia.se

Olof Degerfeldt, ordförande StyrelseAkademien Norr, vice ordförande Sverige

070-686 67 15.

Relaterade länkar

Ämnen

  • Evenemang

Kategorier

  • konferens
  • nolia

Regioner

  • Umeå

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.

Kontakter

Jonas Dahlberg

Presskontakt VD, Nolia AB +46 (0)90-888 86 03

Erik Säfvenberg

Presskontakt Pressansvarig +46722362600