Välj datum
Simsalabi

Simsalabi

MARS

Simsalabi är en rolig och interaktiv trollerishow för barn från 3 år. På ett lekfullt sätt berättar magikern Hanna Violetta Lavendula om hur vi kan hjälpa bin, humlor och andra pollinerande insekter att trivas i sin livsmiljö. Tillsammans tar vi reda på varför bin, fjärilar och andra insekter älskar blommor och varför de är så viktiga för oss människor.  Välkomna till en magisk och blommig föreställning. 

Regi: Göra "Dozzie" Sjöberg

Foto: Martin Lundström

Make- up: Emma Laanela

Platser kvar:
NACKA, Dieselverkstaden
Se trailer
Den magiska Cirkusen (PåsklovsCirkus)

Den magiska Cirkusen (PåsklovsCirkus)

APRIL

Klopp Bjuder in till föreställningen

”Den magiska Cirkusen” på påsklovets sista dag

(Annandag påsk 1:a april)

En mysig och glad föreställning där Klopp utforskar det som han tycket är mest fantastiskt med cirkus.

Platser kvar:
ÖREBRO, Bettorp, Cirkuskojan
Världen av i går

Världen av i går

APRIL

1942 sitter Stefan Zweig (1881–1942), en av världens mest uppburna och beundrade författare, på ett hotellrum i Brasilien och skriver. Han har förlorat allt. Sin karriär, sitt hem, alla sina världsliga ägodelar. Inte ens hans hemland finns längre, det har uppgått i Tyskland eller Tredje riket som landets nya ledare Adolf Hitler kallar det. Hans böcker är förbjudna. Här nedtecknar han sin sedermera legendariska skildring av det gamla Europas undergång. När han skrivit färdigt tar han sitt liv. Han skriver för att han tycker att han måste, inte för att han vill. Den värld han föddes och växte upp i är borta. Han måste berätta om den för att någon ska minnas den.

Av:Stefan Zweig
Översättning: Hugo Hultenberg (reviderad 2011 av Anna Bengtsson)
Regi och dramatisering: Andreas Boonstra
I rollerna: Linda Källgren och Anders Berg

Platser kvar:
STOCKHOLM, Gubbängen, moment:teater
Hökis Visrum Presenterar öppen scen

Hökis Visrum Presenterar öppen scen

APRIL - JUNI

Välkomna till öppen scen på onsdagar jämna veckor mellan klockan 18:00 och 21:00.

Här har ni möjlighet att sjunga, spela och/eller läsa dikter. Hur mycket tid var och en får på sig beror på hur många vi blir. Ofta börjar det med att alla sjunger tre sånger var (ca 10 minuter). När alla gjort det så ser vi vad klockan är och vad vi mer hinner och har lust med.
Ibland är det många som vill uppträda så för att vara säker på att få plats på spellistan bör man komma ganska tidigt på kvällen. Detta gäller även de som har köpt kulturbiljett.

Inträdet är gratis för medlemmar och 50 kronor för icke medlemmar. Vi brukar ta en fikapaus någonstans mitt i. Fikat kostar 30 kr.
Biljett pris är 50 kronor samt en gratisbiljett för den som vill vara volontär och hjälpa till under kvällen. Biljett-priset gäller icke medlemmar i HökisVisrum,  för medlemmar är det gratis. ett medlemskap kostar 200 sek per kalenderår

 

Hjärtligt välkomna.

Platser kvar:
STOCKHOLM, Hökarängen, HökisVisrum
ORIGINAL GODS - Fåglarnas skolgård (5-10 år)

ORIGINAL GODS - Fåglarnas skolgård (5-10 år)

APRIL

Original Gods är en varm och humoristisk dansteaterföreställning om småfåglarnas skolgård. Fåglar som liknar människor och är snitsiga, fiffiga, snabba, veliga, vaggande och vingliga. Vi dansar en skolgård och den stora kärleken till andra småfåglar. På skolgården finns också de två kompisarna, dödsbästisarna, och en berättelse om hur det kan kännas när vänskap förändras.

Platser kvar:
STOCKHOLM, Södermalm, Teater Tre
Aurelia Dey och Vodouorkestern!

Aurelia Dey och Vodouorkestern!

APRIL

Aurelia Dey och Vodouorkestern!

En färgsprakande musikföreställning med 14-mannaorkester och multikulturella dancehallstjärnan Aurelia Dey. En blandning av Stockholm Vodou Orchestras världs/jazzmusik blandat med ghanesiska traditionella rytmer och afrobeat. Uruppförande -nyskriven musik av Kristina Aspeqvist och Aurelia Dey.

Texterna behandlar den allmänna och mänskliga inre, både omedvetna och medvetna, vardagsrasismen och hur vi kan befria oss från den och bli likvärdiga människor som kan tillåta kärlek och kraft flöda istället för att låta rädsla och hat ta över. 

Dramaturgiskt gör vi en musikalisk resa, en poetisk odysse genom en imaginär vodouceremonis olika delar såväl som en bönestund med Gud. Vodou är den traditionella religionen i Ewe-området i Västafrika, där Aurelias släkt kommer ifrån, en kristen släkt som Aurelia också är. I Ewe-området har Kristina studerat många år och även initierats till drottning. Ceremonier sker i shrine, som på svenska kan betyda skrin. En hemlig ask full med drömmar, ett tempel, ett heligt utrymme. Pararellt kan ceremonin kopplas till likt en meditation eller Gudstjänst där en kommunikation med Gud, Kristus, andra profeter eller ancestors (förfäder/förmödrar) sker. Denna bild kan användas för att få oss att fokusera för en stund på våra drömmar, vår historia, våra förhoppningar, våra rädslor osv. 

Publiken bjuds in att medverka efter förmåga med rörelse, sång och rytmövningar.

Medverkande:

Kristina Aspeqvist, kompositör, slagverkerska
Aurelia Dey, sångerska, kompositör
Liliana Zavala slagverk
David Bryntesson, Mikko Iskanius, trumpet
Klas Toresson, Linus Kåse, saxofon
Klas Jervfors, Klas Eriksson, trombon
Olof Misgeld, fiol
Göran Larsson, elgitarr
Erik Metall, elbas
Petter Bergander, keyboard
Isak Andersson, trumset

Madeleine Agyeman Karlsson och Ato Adawu, dansare

www.stockholmvodouorchestra.com 

www.aureliadey.com 

 

 

Platser kvar:
JOHANNESHOV, Kärrtorp, Teater Reflex
Måste sova! (3-8 år)

Måste sova! (3-8 år)

APRIL - MAJ

- En varm, lekfull och busig berättelse om dinosaurier, godis och skatter. Men också om att försöka somna när dagen inte riktigt blev som den skulle. 

Platser kvar:
STOCKHOLM, Norrmalm, Påfågeln
Se trailer
Hökis Visrum Presenterar Sagofrön

Hökis Visrum Presenterar Sagofrön

APRIL

Sagofrön kommer denna afton att framföra det ännu ej släppta albumet "Sköljmedel & Hemslöjd - en bok om kärlek" i sin helhet. Det är en musikalisk roman som i fjorton kapitel kronologiskt berättar om relationen mellan två människor.

Platser kvar:
STOCKHOLM, Hökarängen, HökisVisrum
BoBos ballonger

BoBos ballonger

APRIL - MAJ

En finurlig och känslosam mimföreställning för små barn om starka känslor. Från 3 år.

Platser kvar:
STOCKHOLM, Vasastan, Påfågeln
Visa fler evenemang
Synpunkter?