Erhverv

10 danske iværksætter-firmaer, du skal holde øje med

En række danske iværksætter-firmaer er blevet udnævnt til europæisk liste.

Artiklens øverste billede
10 danskere iværksætter-firmaer er værd at holde øje med i 2019, ifølge europæisk iværksættermedie. Collage: Finans.

En række danske iværksætter-virksomheder står foran et potentielt gennembrud og fortjener derfor din opmærksomhed.

Det mener i hvert fald det europæiske iværksættermedie EU-Startups, der har udvalgt 10 danske startups, som er værd at holde øje med i 2019.

Too Good To Go. Den populære madspildsapp Too Good To Go eksisterer i ni europæiske lande og har 7,5 mio. brugere, der vurderes til at have afhentet i alt 10.000 tons mad. Samlet har appen fået investeringer for 120 mio. kr. I ejerkredsen sidder blandt andre Preben Damgaard, Mette Lykke og Birgit Aaby.

Mette Lykke, adm. direktør og medejer i Too Good To Go.

Ulobby. Det startede som et weekendprojekt for to politiske nørder, men er nu blevet til en hurtigtvoksende dansk platform, der skal gøre lobbyisme mere tilgængelig og gennemskuelig - over hele verden. Ulobby, der er ejet af Anders Kopp Jensen og Bertel Torp Bertelsen, fik sidste år en millioninvestering.

Pleo. Det danske betalingsselskab Pleo har skabt et moderne firmakort og bogføringssystem. Sidste år modtog stifterne, Jeppe Rindom og Niccolo Perra, 102 mio. kr. i en investeringsrunde, og selskabet er på vej til at indtage Tyskland og Sverige. I forvejen er Pleo aktiv i Danmark og Storbritannien.

Jeppe Rindom (tv) sammen med makkeren Niccolo Perra, som sammen brød ud af Tradeshift for at starte deres eget firma, fintechselskabet Pleo.

Hedia. Det danske startup Hedia har udviklet en app, der skal gøre hverdagslivet lettere for personer med type 1- og 2 diabetes. Ved hjælp af kunstig intelligens lærer Hedia-appen den enkelte diabetiker at kende og kan derfor rådgive om korrekt insulinbrug. Hedia blev stiftet i 2015.

Happy Helper. Den børsnoterede platform for privat rengøringshjælp har hjulpet tusindvis af danske husstande og undervejs sikret sig cirka 50 mio. kr. i investeringer. Omsætningen i selskabet er skudt i vejret, mens bundlinjen er rød. Happy Helper blev stiftet i 2015 af de tre familiefædre Sebastian Sheikh Hjorth, Dennis Forchhammer og Jesper Brok-Jørgensen.

De tre stiftere af rengøringsservicen HappyHelper, Jesper Brok-Jørgensen, Dennis Forchhammer og Adam Sebastian Sheikh Hjorth, har store ambitioner. PR-foto.

Artland. Den danske kunstapp blev stiftet i 2016 af brødrene Mattis og Jeppe Curth og fik sidste år en millioninvestering fra flere danske kultur- og sportsfolk. Artland, der skaber kontakt mellem gallerier og kunstsamlere, har adskillige tusinde brugere.

Grandhood. En dansk pensionsapp, der i første omgang går efter firmapensionsmarkedet for mindre og mellemstore virksomheder. I september fik det danske startup 20 mio. kr. fra en række investorer. Selskabet har hovedsæde i København og blev stiftet i 2017.

Tame. Det danske it-firma Tame har udviklet et planlægningsværktøj, der skal sikre eventmagere en kaosfri hverdag uden ophobninger af excelark, neongule stickers og åbne Google Chrome-faner. Samlet har Tame fået investeringer for 5,5 mio. kr. Missionen er at hjælpe eventmagere over hele verden med at planlægge events.

Holdet bag Tame. PR-foto.

Seaborg Technologies. Et såkaldt green-tech startup, der vil revolutionere energimarkedet med en ny type reaktorteknologi baseret på flydende salt. En række investorer har skudt adskillige millioner i firmaet, hvis ejerkreds består af både fysikere, kemikere og ingeniører - alle med rødder i bl.a. Niels Bohr Institut, CERN og DTU.

Plant Jammer. Den danske app Plant Jammer hjælper dig til at lave lækre vegetariske retter ved hjælp af det, du allerede har i køleskabet. Kort sagt fortæller du appen, hvilke madvarer du har til rådighed. Herefter fortæller appen dig, hvilke vegetariske retter du kan kreere. Plant Jammer blev grundlagt i 2016 og holder til i København.

Artiklens emner
Too Good To Go
Ulobby

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Artiklens emner

Her kan du se de emner, som indgår i denne artikel.

Ønsker du at følge et eller flere af dem, kan du klikke

Emnet findes nu på en liste under punktet Nyhedsovervågning i menuen.

Du kan også tilgå listen ved at klikke på Se de emner du følger herunder.

Nyhedsovervågning kræver abonnement

Overvåg nyheder om dine kunder, branche eller konkurrenter.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Teknisk fejl

Emnet kunne ikke følges, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Tilvalg

KØB!

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.