Pressmeddelande -

En e-sportliga som minskar klyftorna

Nyöppnade Malmö e-sportcenter planerar att starta en e-sportliga för Malmös högstadieskolor. Målet är att att minska de socio-ekonomiska klyftorna samt att få fler föreningsaktiva i staden.

Projektet är en del av den större satsning på e-sport som Spelens hus gör tillsammans med Sverok Skåne och Malmö e-sport. I augusti slog Malmö e-sportcenter upp portarna. Lokalen finns i köpcentret Mitt Möllan och fungerar som en mötesplats, där ideella föreningar ordnar aktiviteter för sina medlemmar.

Henrik Grönberg gör sin tredje arbetsdag som e-sportkoordinator. Han tycker att det nyöppnade e-sportcentret spelar en viktig roll ur ett rättviseperspektiv:

– Intresset för e-sport och datorspel är stort bland unga, men alla har inte möjlighet att köpa
egen utrustning. Vi vill att alla ska kunna utöva sin hobby. Genom Malmö e-sportcenter så finns det en plats att träna på även för den som inte äger en egen dator.

Ideellt engagemang öppnar dörrar

Delprojektet med en e-sportliga ger också möjlighet att minska de socio-ekonomiska klyftorna som Malmö tampas med, anser Henrik:

– En e-sportliga är positiv på flera sätt. Dels så kommer det att finnas lånedatorer tillgängliga, vilket gör att fler kan delta. Genom att skolor bildar lag skapas också en grogrund för ideella föreningar. Att vara engagerad i en ideell förening öppnar dörrar. Man knyter kontakter och har möjlighet att få kunskaper i allt från styrelsearbete till att leda personal. De här erfarenheterna har man nytta av i arbetslivet.

Ska starta till våren

Henrik hoppas på att kunna ordna interna tävlingar på några skolor redan det här året. Målet är att den större e-sportligan mellan olika skolor ska dra igång under våren. Mycket arbete väntar, men Henrik är motiverad:

– Jag har varit ideellt engagerad i mer än tio år och älskar e-sport. Att kunna få arbeta med det här är verkligen fantastiskt. Om ett år vill jag att det ska finnas en e-sportliga i Malmös skolvärld som är självgående, där nya ideella eldsjälar provar sina vingar.

Information om Henrik

  • Är 30 år och har bott i Malmö i hela sitt liv.
  • Tävlar inte själv i e-sport, eftersom han tycker det är roligare att arrangera tävlingar.
  • Favoritspelen är Overwatch, Hearthstone och Heroes of the Storm.
  • Ämnen

    • Evenemang

    Kategorier

    • e-sport
    • digitala spel
    • verksamhetsutveckling
    • sverok

    Regioner

    • Skåne

    Kontakter

    Samir Arabi-Eter

    Presskontakt Projektledare Spelens hus och #MeH 0760159789

    Relaterat innehåll